Pluk Selv Blomster

Pluk selv blomster

Prisskilt og pengekasse

Information om vores pluk selv blomster

Efter du har fundet en af vores to marker (se her hvordan) kan du helt selv vælge hvilke og hvor mange pluk selv blomster du vil have med hjem.

Afskæring af pluk selv blomster

På begge marker er der ved pengekassen ophængt knive til afskæring af de pluk selv blomster, man ønsker at købe. Efter brug hænges kniven på plads, så næste kunde også har noget at skære blomster af med.  Nogle kunder medbringer selv saks eller kniv, hvilket selvfølgelig er helt fint hvis man foretrækker sit eget udstyr.

Vær venligst opmærksom på kun at skære de blomster af, du ønsker at købe og undlad at beskadige de øvrige.  

Betaling for pluk selv blomster

Pluk selv blomster

Gladiolus

På begge marker er der opstillet pengekasser, hvor pengene ligges i. Priserne på blomsterne står på skiltet ved pengekassen. Man bedes betale med danske kroner. Undlad venligst at lægge udenlandske mønter, poletter til indkøbsvogne og lignende i pengekassen.

Hvordan håndterer jeg pluk selv blomsterne efter afskæring?

De afskårne blomster stilles i vand, så snart du kommer hjem med dem. Skift ofte vand på de afskårne blomster – dette forlænger holdbarheden.

Gladiolus kan med fordel skæres, inden de er sprunget helt ud. De øverste blomster vil fortsætte med at springe ud efter afskæringen. Når de nederste blomster begynder at visne, fjernes de, mens den øverste del af blomsten stadig blomstrer flot. Georginerne springer ikke mere ud, når de er afskåret. Til gengæld er de også kønne halvt udsprungne.

Pluk selv blomster

Solsikke

Hvad gør jeg, hvis jeg har brug for hjælp eller har et spørgsmål?

Kontakt gerne Per på mobil 23 43 90 73. Nummeret står også på prisskiltet på begge marker. Du kan også skrive til os her eller finde os på Facebook.

På blomstermarken i Ringsted kan de omkringliggende huse desværre ikke svare eller hjælpe med praktiske spørgsmål. Benyt i stedet for mobilnummeret.

Hvilke blomster kan der plukkes?

Gladiolus. Stammer fra sværdliljefamilien, der oprindeligt kommer fra det sydlige Afrika. Gladiolus er en knoldplante, der sættes i jorden i det tidlige forår. Dyrkes i mange forskellige farver, både ensfarvede og flerfarvede.

Pluk selv blomster

Georgine

Solsikker (Helianthus). Er en kurvblomstrende etårige sommerblomst. Vi dyrker 4 forskellige slags, der varierer i størrelse og farve.

Georginer (Dahlia). Er en kraftig knoldplante, der sættes i jorden i foråret, når der ikke længere er risiko for frost. Er ikke hårdfør, hvilket betyder, at den skal graves op igen i efteråret, hvis man ønsker at gemme den til næste år. Findes i mange forskellige farver og blomsterformer.

Udover vores pluk selv blomster dyrker vi desuden forskellige former for pyntegræskar på vores blomstermark i Ringsted. Som noget nyt satte vi efteråret 2012 pæoner på marken i Sorø. Pæonerne skal dog først have mulighed for at vokse til, inden de er klar til salg. De forventes at være klar til salg i foråret 2014.

Vil du vide hvad der er at finde i markerne lige nu af pluk selv blomster, så følg med her på nyheds-siden, eller find os på Facebook.